D R N U R L A N A
+99 455 200 6368 nurlanamammadova320@gmail.com

İletişim

Nasolabiel

Nazolabiel

Gülme çizgileri yaşlanmayla birlikte ortaya çıkar fakat bazı kişilerde yüzün karakteristik özelliği olarak çok erken yaşlardan itibaren mevcuttur. Ağız kenarından aşağıya doğru inen bu dikey hatlar, zamanla derinleşir ve mimik yapmadığınız halde dudakların iki yanında, iç yanakta belirgin iki çizgi halinde dururlar.

Nazolabial çizgiler, yüzün mutsuz ve yaşlı görünmesine neden olur. Üstelik, konuşma ve gülme nedeniyle yüzün en çok izlediğimiz, en dinamik bölgesinde oldukları için çok dikkat çekerler.

Nazolabial dolgu; gülme çizgilerinin neden olduğu yorgun ve mutsuz ifadeyi değiştirmek, konuşurken ve gülerken daha genç görünmek ve pozitif bir enerji yaymak isteyenlerin, tüm bu arzularını, küçük bir dokunuşla gerçekleştirebilir.


Nazolabial Çizgi Nedir, Neden Oluşur?


Yüzün anatomik yapısı, cildin kalınlığı, cilt tipi, nazolabial çizgilerin oluşumunda etkili faktörlerdir. Yaşlanma nedeniyle yanakların sarkması, elmacık kemiklerinin düşmesi, nazolabial kıvrımların derinleşmesine neden olur. Genetik olarak bazı yüz şekillerinin anatomik yapısı nazolabial çizgi oluşturmaya yatkındır ve genç yaşlarda gülme çizgileri derin olan çok kişiye rastlayabilirsiniz.

Sonradan oluştuğunda kişileri daha çok rahatsız ettiği için nazolabial dolgu yaptıranlar arasında büyük çoğunluğu yaşlanma nedeniyle oluşan çizgilerden rahatsız olanlar, oluşturur.

Kadın ve erkekler arasında her yaşta gözlemleyebileceğimiz nazolabial çizgilerin olması derin kırışıklıklara dönmesinin nedenlerini sıralamak gerekirse:

  • Genetik sebepler.
  • Yüz anatomisi.
  • Yaşlanma nedeniyle yüzün sarkması, çökmesi.
  • Yanağın üzerine yatma, yanlış uyku pozisyonları ve yanlış yastık kullanmak.

Nazolabial Dolgu

 

Yüze yapılan geçici estetik dolgular, uygulandıkları bölgenin ismi ile anılırlar. Nazolabial dolgu, herhangi bir nedenle nazolabial sulkuslarda meydana gelen deformasyonları ortadan kaldırmak için uyguladığımız dolgu işleminin adıdır. Nazolabial bölge, burun ile çene arasında, dudakların her iki kenarını da kapsayan, yanağın iç kısmı ile dudak ve burun arasında kalan katlanma hattıdır.

Güldüğümüzde, yanakların yukarı çıkması ile birlikte nasolabial katlantı belirgin hale gelir. Zamanla bu mimik katlantısının derinleşmesi ile oluşan boşluk, burada bir oluk yaratır. Nazolabial dolgu uygulaması ile bu oluk doldurulur.

Nazolabial Dolgu Nedir?

 

Etken maddesi Hyaluronik asit olan nazolabial dolgu, gülme çizgilerine uygulanır. Nazolabial çizgilerin derinliğine göre dolgu farklı cilt katmanlarına enjekte edilmektedir. Su çekme yeteneği sayesinde Hyaluronik asit, uygulandığı bölgenin dolgunlaşmasını sağlar. Nazolabial bölgede doku kaybı nedeniyle oluşan derin çizgiler dolar, cilt canlanır, gerilir ve daha genç görünür.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Yapılır?

 

Her yaştan yetişkin kadın ve erkek, dileği zaman, nazolabial dolgu ile gülme çizgilerine veda edebilir. Nazolabial dolgular söz konusu olduğunda genellikle geç kalınır oysa çizgiler derinleşmeden müdahale etmek hem daha az dolgu ile sorunu çözmemizi sağlar hem de kırışıklıkların derinleşmesini engeller.

Yüzün herhangi bir noktasında meydana gelen doku kaybı ve/veya cilt sarkması, zamanla tüm dokuları doğru aşağıya çeker. Bu sebeple ağız kenarında oluşan dikey çizgilere ne kadar erken müdahale edilirse o kadar erkenden yaşlanma karşıtı koruma sağlamış oluruz.

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

 

Nazolabial dolgu uygulaması öncesi cilt steril hale getirilir ve uygulama bölgesi anestezik kremle uyuşturulduktan sonra kişiye özel oluşturulan dolgu protokolü uygulanır. Hyaluronik asit ile yapılan nazolabial dolgu burun, iç yanak, dudak kenarları ve gülüş analizi edilerek gerçekleştirilir. Anestezi sonrası dolgu işlemi 10-15 dakika içinde tamamlanır.

Dolgu uygulamalarının en önemli kısmı, uygulama öncesi gerçekleştirilen estetik ve altın oran muayenesidir. Nazolabial dolgu öncesi yüzün tamamında bir estetik oran değerlendirilmesi yapmak gerekir. Bu sayede örneğin nazolabial dolgu yapmadan önce elmacık kemiği dolgusu ile yüzün belli oranda lift etmesini ve gülme çizgilerinin hafiflemesini sağlayabiliriz. Böylece nazolabial çizgilere uygulanacak dolgu miktarını azaltmış oluruz ki bu da cildin yükünü azaltır ve çok daha doğal bir görüntü elde etmemizi sağlar.

Derin çizgilerin bir kerede doldurulması yerine aşamalı olarak birkaç seferde dolgu uygulanması son zamanlarda tercih ettiğimiz bir yaklaşımdır ve ileri yaşlardaki kadın ya da erkeklerde derin gülme çizgilerinin doldurulmasında son derece memnun kalınan sonuçlar elde etmemizi sağlamaktadır.

Dolgu uygulamaları anında etki elde etmemizi sağlayan işlemlerdir. Gülme çizgileri doldurulduktan hemen sonra ağız kenarındaki derin çizgiler silikleşir fakat dolgunun oturması biraz daha uzun zaman alır.

Nazolabial Dolgu Sonrası Ödem

 

İğne ile gerçekleştirilen tüm medikal uygulamalar ödem yapabilir. Hassas cilt yapısına sahip kişilerde ödem çok daha kolay meydane geliyor olsa da tüm cilt tipleri için her zaman bir olasılıktır. Çünkü bedenimiz iğne ile delinmeye ya da neşter ile kesilmeye tepki veren canlı bir mekanizmadır ve ödem aslında iyileşme sürecinin bir parçasıdır.

Ağız kenarı çizgileri doldurulduktan sonra ödem oluşabilir ve genellikle birkaç gün içinde tamamen iyileşir. Dolgu uygulaması derinleştikçe ödem olma ihtimali artar fakat bu durum daha çok derin çizgiler için geçerlidir.

Nazolabial dolgu uygulaması sonrası çoğu zaman son derece konforludur. Hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Nazolabial Dolgu Ne Zaman Oturur?

 

Gülme çizgilerinin derinliğine göre kullanılan dolgu miktarı arttıkça dolgunun oturması süresi uzar.

Derin nazolabial oluklarda dolgunun oturması için 2 hafta beklemek gerekirken daha hafif gülme çizgilerinde 1 hafta 10 gün içinde dolgu yüze oturur, mimiklerle uyumlu hale gelir ve son derece doğal bir tazelenme, gençleşme elde etmiş oluruz.

Nazolabial Dolgu Ne Kadar Kalıcı?

 

Nazolabial dolgu bir geçici dolgu uygulamasıdır ve 8-16 ay arası bir süre için kalıcıdır. İlk uygulamadan 8-10 ay sonra, gülme çizgileri tekrar belirgin olmadan önce dolgu işlemi yenilenebilir.

Nazolabial Dolgu Zararlı Mı?

 

Ağız çevresi kılcal damarların yoğun olduğu bir bölge olduğu için nazolabial dolgu uygulaması sonrası kızarıklık, morarma, ödem gibi geçici durumlar oluşması beklenen ve normal kabul ettiğimiz yan etkilerdir. Birkaç gün içinde tamamen iyileşir.

Nazolabial dolgu, hyaluronik asitle yapılan, doku dostu dolgu uygulamasıdır. Herhangi bir zararı söz konusu değildir. Fakat nadiren de olsa enfeksiyon riski taşır, kanama meydana gelebilir, yumuşak doku lezyonu oluşabilir.

 

Nazolabial Dolgu Fiyatları 

 

Nazolabial oluğun derinliği arttıkça uygulanan dolgu miktarı değişir. Nazolabial dolgu fiyatları, bu yüzden kişiye özeldir. İstanbul’da dolgu fiyatları çok geniş bir yelpazeye yayılır. Klinik kalitesi ve deneyimi, kullanılan malzemenin kalitesi nazolabial dolgu fiyatları üzerinde etkilidir.

Estetik dermal dolgu uygulamaları, belli bir fiyat ortalamasında seyreder. Bu ortalamanın altındaki fiyatlar ancak ucuz malzeme ve/veya deneyimsiz işgücü ile mümkün olabilir.

7 / 24 Hizmetinizdeyiz

Bize Ulaşın

    X